6 жовтня у Львові пройде третій фестиваль-ярмарок мейкер культури — Lviv Mini Maker Faire. Подія об’єднає близько 70 локальних мейкерів, винахідників, інженерів, ІТ розробників, дизайнерів, митців, виробників креативного продукту, а також альтернативні освітні проекти, які зацікавлені в сталому розвитку стартапів і ініціативних платформ в бізнесі, STEAM освіті та соціально-культурних інноваціях.

Фестиваль одночасно буде цікавим як для бізнесменів, освітян та журналістів, так і для дітей, студентів та пенсіонерів. Запрошуємо львів’ян на  подію, яка реальний рівень креативного розвитку міста!

Lviv Mini Maker Faire — це фестиваль винахідників і мейкерів, що працюють в сфері технологічних та візуальних інновацій задля створення якісно нового локального продукту.

 

Задум проекту полягає в презентації сучасного рівня креативного розвитку міста, а також популяризації свіжих ініціатив регіональних виробників. Тематика третього Maker Faire у Львові, який, до речі, буде 15-м в Україні (!),  буде така — “Мейкерські спільноти, які ревіталізують місто”. Акцентуємо увагу на ЕКОмисленні, РЕвіталізації та мейкерстві.

 

Ще однією важливою метою виставок-ярмарок Maker Faire є піднесення загального рівня освіченості в тенденціях створення новітніх розробок і пропозицій. Це стимулює відвідувачів до кращого порозуміння між поколіннями та допомагає подолати стереотипи про винахідництво, науку і дизайн.

 

В загальній програмі заходу:

  •      творчі, технічні та освітні майстер-класи;
  •      арт-презентації, інтерактивні шоу та тематичні дискусії;
  •      пізнавальні лекції, бізнес-тренінги та зустрічі;
  •      креативна демозона

В програмі лекторію поговоримо про:

 

  1. Те, чи посилюють мейкерські спільноти місто та чи можна силами мейкерспейсу ревіталізувати, наприклад, мікрорайон.
  2. ReZavod:історія створення креативного середовища на заводі РЕМА, те, чи бути Парку науки і креативності у Львові та як в Івано-Франківську “оживили” забутий завод “Промприлад”.
  3. Чи потрібен 3D друк в ювелірній справі  
  4. Чи все ж таки можливо зібрати кошти на свою ідею за допомогою спільнокошту
  5. Реальні “бонуси” STEAM-освіти для ефективної реновації шкіл
  6. А також— 5 дієвих кейсів для створення самобренду в соціальних мережах; сортуй правильно (!): чи спрацьовують екотренди в Україні.

Крім того, у відвідувачів нашого ярмарку буде унікальна можливість — долучитись до екскурсії по ReZavodз Віталієм Кириловим —КІЛЬКІСТЬ МІСЦЬ ОБМЕЖЕНА: запис через  FB-сторінку https://www.facebook.com/LvivMiniMakerFaire/?pnref=lhc

Також радо запрошуємо освітян БЕЗКОШТОВНО відвідати наш захід, реєстрація тут

makerhub.org/teachers-at-lmmf18

Тут кожен опанує роботу руками, тут кожен прокачає своє мислення — тут кожен мейкер 😉

КОЛИ:6 жовтня, 11:00-19:00

ДЕ:ReZavod (завод РЕМА, червоний корпус, 3-й поверх, вхід з вул. Жовківська, 29.

ВАРТІСТЬ КВИТКА:100 грн., для дітей 50 грн., для студентів 40 грн. (за умови наявності студентського квитка).

 

КОНТАКТИ:Ярослава Яковлєва, продюсер LMMF,

+38 093 147 99 64, +38 068 787 65 04,

https://www.facebook.com/LvivMiniMakerFaire/?pnref=lhc

https://lviv.makerfaire.com/

ОРГАНІЗАТОР: ГО “Maker Hub”.

ДОВІДКА

“Мейкерами” вважають тих, хто створює, а не просто споживає. Простіше, maker – це той, хто створює своє своїми силами і своїми думками.Традиція Maker Faire за родилась у 2006 році в Каліфорнії, нині подібні виставки-ярмарки щорічно відбуваються в більш ніж 120 містах світу. В Україні захід відбуватиметься вшосте.

Makers Movement- міжнародній рух, який об’єднює мейкерів у всьому світі. Цей рух является lifestyle трендом, який проявляєтся в тому числі і в появі мережі фаблабів і хакерспейсів у всьому світі, включаючи й Україну.

 

%d bloggers like this: